Monday, June 28, 2010

Sajak Suami Isteri hehehe

menarik nukilan ni.. di forward oleh teman so  nak share kat blog ikanpuyu ni so.. dapat rehatkan minda dalam lucu ada pengajarannya.. officemate perempuan sibuk nak forward kat pasangan masing2.. mana tau kot ada yg termimpi nak pasang dua tu boleh tersedar.. dgn kemampuan diri .. lain la dengan hero cerita ayat ayat cinta tu ..he he

Isteriku,

jika engkau bumi,


akulah matahari.


Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku.


Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.


Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku.


Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,


malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.


Lalu.....


Relakanlah aku menyinari planet lain,


menyampaikan faedah adanya aku,


kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet


lain...


***Balasan Puisi sang isteri***

Suamiku,


andai kau memang mentari,


sang surya yang memberi cahaya,


aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang


telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahayamu


dan....
akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu...
AKAN TETAPIIIIIIII. .

Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,


jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!


Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.


Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,


di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti...


Cuba lihat siapa dirimu...


MATAHARI atau lilin ?


atau jangan-jangan

cuma mancis saja!!!!!

please lah...!!!

2 comments:

  1. hehehe.. ni ayat malam pertama ke?

    ReplyDelete
  2. ayat malam pertama rahsia lerrr he he

    ReplyDelete

Terima Kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...